Pečený čaj recept
18.03.2012 12:00Pečený čaj recept
Příprava pečeného čaje :
Ovoce nejprve omyjte a následně nakrájíme na menší kousky – hrušky ani jablka se loupat nemusí.
Ve větší míse spolu smíchejte nakrájené ovoce, cukr, citrón oloupaný a nakrájený na kousky, přiměřeně koření a podle chuti i alkohol.
Poté si předehřejte troubu na zhruba 220 °C. Důkladně promíchanou směs z mísy poté přesypte to hlubšího pekáče a rovnoměrně rozprostřete.
Pekáč dejte do trouby a vše za občasného míchání pečte do doby, než ovoce pustí šťávu. To by mělo trvat přibližně 45 minut. Tento čas je však hodně orientační, proto průběh pečení nezapomeňte často kontrolovat.
Mezitím si připravte skleničky, do kterých směs budete plnit. Jakmile bude směs upečená, ještě horkou jí začněte plnit do skleniček. Ty po zavíčkování obraťte na pět minut vzhůru nohama.
Na jednu skleničku pečeného čaje pak vystačí zhruba tři až čtyři polévkové lžíce koncentrátu.
———
Zpět